< terug

Staand douchen

1 Uw situatie

Minder conditie, spierkracht of balans kunnen maken dat u zich wat onzeker voelt tijdens het douchen. Dit merkt u bijvoorbeeld bij het inzepen en afspoelen of haren wassen.

2 Oplossing

Staat u minder stabiel? Dan kunt u zo lang mogelijk zelfstandig douchen met een veilige douchestang en een douchezitje. Dit geeft u precies de extra steun die u nodig heeft om zelfstandig en veilig te bewegen. Hiermee beperkt u het risico dat u valt. Eigenlijk vindt iedereen zittend douchen heerlijk. Het is minder vermoeiend en lekker ontspannen.

  •  Hoeveel steun heeft u nodig? Een basis douchezitje voldoet als u goed rechtop kunt zitten en voldoende evenwicht heeft. Een douchezitje met rugleuning zorgt ervoor dat u gemakkelijker in een goede houding  rechtop kunt blijven zitten en  voorkomt dat uw rug tegen de koude tegelmuur aan komt. Een douchezitje met opklapbare armleggers is prettig als ondersteuning van uw armen. Dat geeft meer zekerheid als u uw ogen dicht doet tijdens het douchen.
  • Een rechte veilige douchestang of een douchestang met handgreep is gelijk een stevig steunpunt in de douche. Kies voor een douchestang met voldoende lengte voor alle gebruikers van de douche. Dan kunt u zelf zittend EN andere gebruikers staand douchen  met de douchekop op de prettigste hoogte. Meestal is een douchestang van 90 of 100 cm hiervoor de beste maat. Wilt u uw huidige douchestang vervangen door een veilige dan dekt een LinidoSolutions douchestang van 60 cm doorgaans de oude boorgaten af.
  • Een douchekophouder die u met één hand kunt bedienen is veilig omdat u maar één hand hoeft te gebruiken om de douchekop te verstellen. Dan kunt u uzelf met de andere hand vasthouden. Deze douchekophouder is een must als u maar één hand kunt gebruiken. De douchekophouder glijdt gemakkelijk over de douchestang waardoor u hem zelfs aan de slang naar beneden kunt trekken. Een slim mechanisme zorgt ervoor dat de douchekophouder vervolgens op de gewenste hoogte vast blijft zitten.
  • Voor tijdelijke ondersteuning tijdens een herstelperiode of op reis kunt u ook een douchekruk, draaibare badgreep of badplank gebruiken.

3 Opletten bij plaatsen

  • Kies voor een douchezitje met ronde vormen zodat uw benen niet afknellen.
  • Kies een douchezitje dat breed genoeg voor u is. Naarmate we ouder worden, worden we breder. De breedte is goed als u niet hoeft te gaan verzitten als u op één bil gaat zitten om uzelf te wassen.
  • Plaats de douchestang aan de wand die haaks op de wand met het douchezitje staat. U kunt dan goed de kraan en de douchekop kunt bedienen zonder uw nek of romp te draaien.

Inspiratie

Vind een verkooppunt bij u in de buurt


Postcode/woonplaats
Kies een afstand
Kies een soort
Showroom
Montage
Webshop
 

Resultaten