< terug

Overgewicht

1 Uw situatie

Een beperkte mobiliteit door overgewicht gaat vaak samen met minder balans, conditieverlies en angst om te vallen. Ook het risico op doorliggen, doorzitten en smetten ligt op de loer. Angst voor vallen is niet onterecht. De meeste valpartijen in huis komen voor in de badkamer. Een natte vloer is immers al snel glad. Hoe eerder u de gevaren aanpakt, hoe sneller het risico op vallen vermindert.

2 Oplossing

Maak de badkamer zo veilig mogelijk door het risico op struikelen te verminderen. Ga na waar u vaak steun zoekt en hoeveel gewicht dit kan dragen. Ga er hierbij vanuit dat een hulpmiddel 2 tot 2,5 keer uw gewicht moet kunnen dragen om veilig te zijn als u steun zoekt. Een wastafel of douchestang worden vaak intuïtief vastgepakt bij een val maar komen dan regelmatig van de muur. De bevestiging van een wastafel en gewone douchestang is niet geschikt voor de hoge belasting die optreedt tijdens een val.

  • Verwijder alle obstakels zoals kleden en maak zoveel mogelijk ruimte om te wenden en keren.
  • Plaats handgrepen bij bad, douche en toilet.
  • Zorg dat het toiletpapier bij de hand is.
  • Gebruik een douchezitje, douchekruk of -stoel om stabiel te zitten onder de douche
  • Gebruik een douchezitje met rugleuning en plaats hiernaast opklapbare beugels om extra ruimte te creëren.

3 Opletten bij plaatsen

Het hulpmiddel moet geschikt zijn voor uw gebruikersgewicht. Een LinidoSolutions douchezitting is geschikt voor een gebruikersgewicht van maximaal  150 kg,  gebruik een hulppoot om de douchezitting te ondersteunen als uw gewicht hoger is dan 100 kg.  Controleer voor montage van een douchezitting of de wand dit gewicht  kan dragen.  Voor een gebruikersgewicht van 200 tot 300 kg biedt een douchebank XL of douchestoel heavy duty meer comfort.

Inspiratie

Vind een verkooppunt bij u in de buurt


Postcode/woonplaats
Kies een afstand
Kies een soort
Showroom
Montage
Webshop
 

Resultaten