< terug

In/uit bad komen

1 Uw situatie

Minder spierkracht, conditie of balans kunnen maken dat u zich onzeker voelt bij het in en uit bad stappen.

2 Oplossing

Lekker in bad gaan zoals u dat gewend bent, kunt u meestal blijven doen als u ervoor zorgt dat u veilig in en uit het bad kunt stappen. Belangrijk is om eerst te bedenken of de situatie tijdelijk of permanent is. Verwacht u geen herstel dan is het vervangen van uw bad door een (inloop) douche meestal de beste optie. Voor een tijdelijk probleem zijn er ook goede oplossingen die u niet vast aan de muur monteert.

  • De veiligste oplossing voor in en uit bad stappen is een ergonomische handgreep die u aan de muur monteert.
  • Heeft u ook  behoefte aan steun om in bad te gaan staan is een handgreep met een hoek van 45° of een douchestang met handgreep ideaal.
  • Is gaan zitten en weer opstaan uit het bad lastig, of is zitten met uw benen languit vermoeiend? Denk dan eens aan een zitgelegenheid op het bad. Dit kan eenvoudig met een badplank. Dan kunt u gemakkelijker in en uit bad stappen en heeft u een gemakkelijkere zithouding.
  • Een draaibare badgreep kan een tijdelijke oplossing zijn maar geeft wat minder zekerheid dan een handgreep die u vast aan de muur monteert. Dit is ook een prima oplossing als u op reis bent.

3 Opletten bij plaatsen

Plaats een handgreep van voldoende lengte zodat u deze zonder te hoeven reiken kunt vastpakken bij zowel het in als uit bad stappen.

Inspiratie

Vind een verkooppunt bij u in de buurt


Postcode/woonplaats
Kies een afstand
Kies een soort
Showroom
Montage
Webshop
 

Resultaten